2 Травня 2022
Новини

росія вигадала фейк про те, що Україну не хочуть бачити в ЄС

росія вигадала фейк про те, що Україну не хочуть бачити в ЄС

Росія продовжує вести не тільки збройну війну проти України, але й інформаційну. На тлі прискореного зближення України та Євросоюзу російські пропагандисти поширюють фейки, що нашу державу на хочуть бачити у ЄС.

Маніпуляції російських окупантів розкрити у Центрі протидії дезінформації при РНБО. Рупори Кремля поширюють інформацію, мовляв, пересічні європейці не хочуть бачити Україну в ЄС.

Для створення фейків російські пропагандисти використали декілька коментарів читачів австрійської газети Heute. ЗМІ агресора пишуть новини у стилі "Читачі Heute не хочуть бачити Україну у складі Євросоюзу" або "Австрійці підтримали слова глави МЗС країни щодо членства України в ЄС".

У ЦПД наголосили, що коментарі читачів не є репрезентативними для опису поглядів усієї Австрії або Європи. Окрім того, там навели дані відразу декількох соціологічних опитувань. Вони засвідчують підтримку України європейцями щодо курсу в ЄС.

Опитування французького Інституту громадської думки, проведене у березні 2022 року, показує, що, наприклад, у Польщі прихильників вступу України до ЄС – 91%, Італії – 71%, Німеччини – 69%, у Франції – 62%.

У березні видання Politico опублікувало опитування респондентів із 6 країн ЄС, більшість з яких підтримали вступ України до Європейського Союзу, – повідомили у Центрі протидії дезінформації.

Україна розпочала курс у ЄС Президент Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на вступ України до Європейського Союзу. У квітні президентка Єврокомісії Урсула фор дер Ляєн під час візиту до Києва передала Зеленському опитувальник кандидата на членство в Євросоюзі.

Уже 18 квітня Україна відправила заповнену першу частину опитувальника. Україна очікує отримати статус кандидата в члени ЄС вже у червні 2022 року. Віцепрем'єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина заявила, що у червні має відбутися зустріч лідерів країн ЄС. На ній і мають надати Україні статус кандидата в члени ЄС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, європа, росія, фейкові новини
В тему