30 Квітня 2022
Новини

У Луцьку пройшла мирна акція «Врятуйте Маріуполь»

У Луцьку пройшла мирна акція «Врятуйте Маріуполь»

У Луцьку на Театральному майдані сотні людей  долучилися до акції «Врятуйте Маріуполь». Лучани принесли плакати, написані англійською мовою та українські прапори, аби звернутися таким чином до світових лідерів. Багато з них виявляють занепокоєння проблемою Маріуполя, але нічого з цим не роблять та не допомагають у деблокаді міста.

Про це повідомляє ІА Волинські новини.

Організатори – Молодіжний центр Волині І СпівДія хаб Луцьк – наголосили, що штурм «Азовсталі» не припиняється – на території комбінату знаходяться українські військові, поранені та мирні жителі, серед яких діти, жінки, люди похилого віку.

Вони пропонують застосувати до військових та цивільних процедуру «extraction», тобто вивезти бійців на територію третьої держави, яка не бере участь у бойових діях. Проблема Маріуполя вирішується виключно дипломатичним шляхом.

Під час акції організатори створили різні символи, які показують, що відбувається у заблокованому Маріуполі. Матір з немовлям у Маріуполі переживає за свою долю, долю своєї дитини, за долю всієї України. Військовий з сухпайком, який передає його дітям, щоб вони могли поїсти. Люди, які тримали фото Маріуполя, зображували журналістів – це символ того, що вони не мовчать та показують, що відбувається у місті. Пов’язки на очах з написами «глибоко стурбовані» символізують людей, які переживають, але мовчать та нічого не роблять.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, маріуполь, акція протесту, війна з Росією
В тему