29 Квітня 2022
Новини

В Україні за рік хочуть надати понад 53 тисячі квартир для внутрішніх переселенців

В Україні за рік хочуть надати понад 53 тисячі квартир для внутрішніх переселенців
В Україні для 186 тисяч внутрішньо переміщених осіб влада протягом 2022 року планує виділити понад 53 тисячі квартир.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Квартири надаватимуть з ремонтом та мінімальним оснащенням технікою та меблями. Всі такі квартири будуть у державній власності, а після повернення переселенців у свої домівки ці квартири надаватимуть людям, які роками стояли у черзі на житло.

Нагадаємо, власники пошкодженого або втраченого через війну майна можуть зареєструвати його у додатку або на сайті «Дія». В уряді раніше казали, що подати заяву на відновлення житла невдовзі можна буде й офлайн через Центри надання адмінпослуг.

Про відбудову України

Тимошенко розповів, що наразі влада має завдання зробити базу даних потреб всіх населених пунктів України та розробити концепцію простору кожного з них. Протягом цього тижня мають надійти від усіх балансоутримувачів детальні дані щодо потреб. Після їх консолідації, орієнтовно до 5 травня, перейдуть до розробки концепції відновлення та модернізації України.

Президент Володимир Зеленський анонсував триетапний план відбудови в Україні. На першому етапі мають бути забезпечені тимчасовим житлом всі переселенці. Тимчасове житло буде, допоки не відновлять домівки переселенців або поки люди не отримають компенсацію: квадратними метрами чи грошима.

На другому етапі відновлюватимуть те, що російські окупанти намагалися знищити: всі міста, всі громади, що постраждали. На третьому етапі забезпечуватимуть житлом усіх, хто захищав чи захищає зараз державу, працює в інтересах суспільства, але досі не має власного житла.

За словами Тимошенка, наразі влада разом з муніципальними працівниками та обласними військовими адміністраціями розробляє план відновлення та модернізації України, основним вектором якого буде «країна з новим баченням» та зміна радянського підходу у містобудуванні, архітектурі та плануванні території країни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, квартира
В тему

Останні матеріали