29 Квітня 2022
Новини

Для контрабанди зброї росія використовує склади боєприпасів у «Придністров'ї»

Для контрабанди зброї росія використовує склади боєприпасів у «Придністров'ї»
Склади боєприпасів у невизнаному «Придністров'ї» російсько-окупаційні сили використовують для контрабанди зброї.

Про це повідомляє Головне управління розвідки ЗСУ.

За словами представника ГУР Вадима Скібіцького, кожного року в «Придністров’ї» проводять мобілізаційні навчання з розміщеною на цій території оперативною групою російських військ.

Під час навчань відпрацьовують оборонні та контрнаступальні дії із застосуванням боєприпасів зі складів у селі Колбасна (Cobasna). Так, частина боєприпасів використовується для бойової підготовки, частина — для контрабанди.

За словами Скібіцького, нинішня ситуація у «Придністров’ї» є сигналом про готовність рф використати цю територію як додатковий плацдарм для агресії не лише проти України, а й можливих агресивних дій проти Молдови.

Зокрема, останні терористичні акти у «Придністров'ї» були спрямовані на примушування керівництва погодитись на розширення присутності російських військ.

«Крім того, вибухи на об’єктах будуть подаватися як загроза для населення регіону та сигнал керівництву Республіки Молдова відмовитися від проєвропейської політики. Основна мета — залишити цей регіон повністю під контролем Москви, що вона намагається зробити протягом 30 років», — сказав Скібіцький.

У самих терактах українська розвідка бачить «характерний почерк фсб рф». За даними ГУР, усе, що зараз відбувається на території «Придністров’я» — під контролем фсб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, зброя
В тему