29 Квітня 2022
Новини

Учителі й вихователі можуть дистанційно працювати з-за кордону

Учителі й вихователі можуть дистанційно працювати з-за кордону
Вчителів та вихователів не стосується постанова Кабміну про особливості дистанційної роботи в державному секторі: їм можна дистанційно працювати з-за кордону.

Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

За його словами, постанова уряду №481 від 26 квітня не стосується вчителів та вихователів, оскільки заклади освіти комунальної форми власності не є «суб’єктами господарювання державного сектору економіки». Горбачов каже, що вчителю можна дистанційно працювати з-за кордону і для цього не потрібне відрядження.

«Керівники закладів освіти та органів управління освітою, які вимагають від учителів на цій підставі негайно повертатися в Україну, припиніть свавілля та знущання з учителів», — додав омбудсмен.

Він також просить не забувати, що абсолютна більшість педагогів у школах і садочках — це жінки. Багато хто з них має дітей, за яких відповідають, і вони виїхали за кордон саме задля того, щоб діти були у безпеці.

«Якщо вимагати повернення цих вчительок та виховательок, то вони не залишать дитину за кордоном, а змушені будуть повертатися з нею в Україну під окупаційні ракети. Чиновники справді цього хочуть?» — написав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, кабінет міністрів
В тему