29 Квітня 2022
Новини

У Запорізькій області рашисти взяли в полон двох британців, які допомагали евакуюватися людям

У Запорізькій області рашисти взяли в полон двох британців, які допомагали евакуюватися людям
В одному з населених пунктів Запорізької області двох британських волонтерів, які хотіли допомогти евакуюватися місцевій родині, окупанти взяли в полон. 

Це сталося 25 квітня, - повідомляє BBC.

Двоє чоловіків були членами громадської організації Presidium Network. Проте видання пише, що в Україні вони працювали незалежно від організації, хоч і перебували з нею на постійному зв'язку.

Засновник Presidium Network Домінік Бірн розповів, що волонтерів затримала на блокпосту неподалік від Запоріжжя. Вони намагались допомогти евакуюватись одній із родин.

За словами Бірна, британці шість годин переконували військових на українському блокпості, щоб їх пропустили на підконтрольну росії територію. На російському блокпості їх затримали.

У коментарі Associated Press засновник організації сказав, що британці хотіли евакуювати родину з Дніпрорудного. За його словами, родину, яку мали евакуювати, допитали російські військові. Їх питали про «британських шпигунів». Брін запевнив, що сім'ї вдалося виїхати до Польщі.

Бірн просить підтримки від уряду Великої Британії та міжнародної спільноти для того, щоб встановити місце перебування волонтерів та їхній стан здоров'я.

Напередодні в уряді Великої Британії підтвердили, що у війні в Україні був убитий один британець та ще один — зник безвісти.

Нагадаємо, в Україні для боротьби проти росії створили Іноземний легіон, до якого долучились добровольці з Великої Британії, Франції, США, Польщі, Китаю та інших країн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон, запоріжжя
В тему

Останні матеріали