28 Квітня 2022
Новини

З України рашисти вивезли понад мільйон українців, зокрема 183 тисячі дітей

З України рашисти вивезли понад мільйон українців, зокрема 183 тисячі дітей
На російську територію від 24 лютого вивезли вже понад мільйон українців, зокрема 183 тисячі дітей.

Про це сказав начальник національного центру управління обороною рф Михайло Мізинцев, пише hromadske.

Він хизується, що лише за попередню добу без участі української влади з України, зокрема «ДНР» та «ЛНР», депортували 16 480 людей, з яких 3 354 дитини.

Мізинцев також стверджує, що понад 2,75 мільйона іноземців та українців нібито попросили евакуювати їх до росії, так званих «ДНР» та «ЛНР», а також на підконтрольні російським окупантам території Запорізької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей України.

«Загалом у базі даних 2 753 625 таких звернень із 2132 населених пунктів України», — сказав Мізинцев.

Він додав, що в рф працюють понад 9,5 тисячі пунктів тимчасового розміщення людей з України.

До речі, вже неодноразово повідомлялося про випадки примусової депортації українців до рф із територій, які тимчасово контролюють російські війська: так, наприклад, з блокадного Маріуполя окупанти вивезли вже десятки тисяч людей.

Омбудсменка Людмила Денісова розповідала, що окупанти створюють фільтраційні табори та коридори для українців. З поміж іншого, до рф незаконно вивозять українських дітей, зокрема сиріт. У МЗС попереджали про загрозу їхнього незаконного всиновлення.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що окупаційні війська планують із 18 квітня закрити Маріуполь на в'їзд і виїзд та заборонити рух районами, щоб провести фільтрацію всіх чоловіків. Частину з них хочуть мобілізувати.

Розвідка України також звітувала, що депортованих українців відправляють до економічно депресивних районів рф. Як кінцевий пункт призначення називають низку північних областей, зокрема Сахалін. Українцям «пропонують» офіційне працевлаштування через центри зайнятості. Ті, хто погоджується, отримують документи, які забороняють виїзд із російських регіонів протягом двох років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, українці
В тему