28 Квітня 2022
Новини

У Харкові викрили склад танкових запчастин, які зберігали для російських окупантів

У Харкові викрили склад танкових запчастин, які зберігали для російських окупантів

СБУ викрила прихований склад танкових запчастин у Харкові, що призначалися окупантам.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

У підпільному сховищі знаходилося 19 танкових двигунів, а також інші комплектуючі до бронетехніки. Сумарна вартість виявленого майна, за оцінкою спецслужби, – близько $1,5 млн. Його достатньо для того, щоб відремонтувати половину танкового батальйону, зазначає Дехтяренко.

СБУ встановила, що нелегальну схованку облаштував 61-річний харків'янин. Зазначається, що чоловік вступив у змову із працівниками місцевих підприємств військово-промислового комплексу та організував викрадення і накопичення танкових двигунів марки 5ТДФА.

"За інформацією СБУ, ці силові агрегати планувалося передати російсько-окупаційним військам у разі їх проникнення до Харкова. Двигунами цієї модифікації досі комплектуються російські танки Т-64. На українські танки аналогічної компоновки з початку двохтисячних років встановлюються суттєво модернізовані двигуни зі збільшеною потужністю і надійністю", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що за цим фактом слідчі СБУ уже розпочали кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Тривають слідчо-оперативні заходи для встановлення усього кола осіб, причетних до цього злочину. Щодо підозри викритому зловмиснику не повідомляється.

Нагадаємо, на Харківщині СБУ викрила законспірований склад із боєприпасами та комплектуючими до військової техніки на $200 млн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків, кримінал, сбу
В тему

Останні матеріали