27 Квітня 2022
Новини

Рєзніков попередив, що наступні тижні війни будуть надзвичайно важкими: чому

Рєзніков попередив, що наступні тижні війни будуть надзвичайно важкими: чому

Міністр оборони Олексій Резніков за підсумками зустрічі представників оборонних відомств понад 40 країн на авіабазі США у Рамштайні заявив, що допомога Україні зростатиме, але найближчими днями буде потрібна "уся наша стійкість і надзвичайна єдність".

Зокрема, Резніков відзначив створення Консультативної групи з питань оборони України. Цей постійний механізм дозволить оптимізувати і пришвидшити важливі процеси щодо отримання зброї, вдосконалити логістику, забезпечити оптимальну координацію.

Про це міністр написав 27 квітня.

"Наші воїни вже деякий час опановують західну зброю. Ми не афішували цю роботу, щоб забезпечити комфорт нашим партнерам. Зараз навчальні програми будуть масштабовані і поширені навіть на ті зразки озброєнь та техніки, щодо надання яких Україні поки немає політичних рішень. Коли ці рішення будуть ухвалені, в чому я особисто не сумніваюсь, ми вже будемо готові", – йдеться в повідомленні.

Загальний висновок за підсумками зібрання на базі Рамштайн – йдеться про справді історичні зміни, які у найближчі тижні-місяці будуть матеріалізовані, наголосив Резніков.

"Загалом коаліція в підтримку України проти кремлівського зла посилюється. Водночас я хочу, щоб у всіх нас були вірні очікування. Попереду – кілька надзвичайно важких тижнів. 

Практична реалізація домовленостей, навчання і логістика потребують певного часу. А Росія накопичила сили для масштабного наступу на сході України вже зараз", – зауважив голова Міноборони.

"Допомога Україні буде зростати, але найближчими днями буде потрібна уся наша стійкість і надзвичайна єдність. Ворог вже усвідомлює свою стратегічну поразку, але все одно намагатиметься завдати нам якнайбільшого болю. На жаль, до перемоги ми ще втрачатимемо наших воїнів. Ще будуть руйнування і болючі жертви. Ми маємо витримати. І ми витримаємо!" – наголосив Резніков.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна з Росією
В тему