27 Квітня 2022
Новини

На станції Запорізької АЕС рашисти змушують працівників повісити портрет путіна

На станції Запорізької АЕС рашисти змушують працівників повісити портрет путіна
рашисти змушують повісити портрет президента рф володимира путіна на Запорізькій атомній електростанції.

Також вони змушують персонал взяти участь в організації святкувань в Енергодарі до 9 травня. Про це заявив керівник «Енергоатому» Петро Котін в етері телемарафону.

«Загарбники носяться з сакральною подією — організацією 9 травня зі своїми колорадськими стрічками… [змушують] повісити портрет путіна на станції, щоб всі ходили та плювали на цей портрет, я думаю», — сказав Котін.

За словами Котіна, нині влада перебуває на зв’язку з працівниками ЗАЕС. Технічно «Енергоатом» продовжує керувати роботою станції та відповідати за безпеку там як оператор.

Водночас він наголосив, що Україна не може гарантувати всі зобов’язання, які є в «Енергоатому» як в оператора стосовно ядерного матеріалу, який є на ЗАЕС.

«Фізична безпека об'єкта порушена, оскільки там перебувають російські загарбники, які фактично контролюють ситуацію з проходженням персоналу, зберіганням ядерного матеріалу», — пояснив Котін.

Зазначимо, що окупанти захопили Запорізьку АЕС у ніч проти 4 березня. Вона досі перебуває під контролем російських військ.

Нагадаємо, бойові дії тривають в окремих частинах Запорізької області. Зокрема, вночі окупанти обстріляли Василівку. Таким чином вони вкотре намагаються переконати мирних мешканців, ніби по цивільних ведуть вогонь ЗСУ. Однак місцеві не вірять подібним провокаціям, повідомляє Запорізька ОДА.

Також відомо, що російські військові замінували Кам’яну Могилу, що розташована неподалік Мелітополя. Це унікальна пам'ятка геології та археології світового значення, повідомляв речник Запорізької ОВА Іван Арєф’єв у коментарі «Радіо Свобода».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, війна з Росією
В тему