26 Квітня 2022
Новини

Німеччина передасть Україні зенітні самохідні установки Gepard

Німеччина передасть Україні зенітні самохідні установки Gepard

Зенітні самохідні установки Gepard, які Німеччина передасть Україні, призначені для прикриття сухопутних військ та знищення повітряних цілей.

Техніка оснащена двома гарматами по 35 мм, кулеметом 7,62 мм MG-3 та двома радарами. Про це заявила міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.

Вона також повідомила, що Німеччина допоможе країнам Східної Європи, які погодяться передати радянську зброю Україні, знайти їй заміну.

Крім цього, міністерка оборони заявила, що Німеччина разом зі США працює над організацією тренувань українських військових, яким потрібно навчитися користуватися західними артилерійськими установками.

«Цими двома оголошеннями Ламбрехт хоче спробувати пом’якшити різку критику Німеччини щодо постачання зброї, адже федеральний уряд уже кілька тижнів критикують за нерішучість», — вказує видання Spiegel.

FlakPz Gepard — це зенітна самохідна установка, призначена для прикриття сухопутних військ та знищення повітряних цілей. На башті, яка може обертатися на 360 градусів, встановлені дві 35-міліметрові гармати, кулемет 7,62 мм MG-3 і два радари — пошуковий та відстежувальний.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему

Останні матеріали