26 Квітня 2022
Новини

путін сказав Ердогану, що в Маріуполі нема бойових дій

путін сказав Ердогану, що в Маріуполі нема бойових дій
Під час телефонної розмови з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом 26 квітня володимир путін заявив, що бойові дії у Маріуполі вже не ведуть.
Проте він хоче, щоб українські захисники міста склали зброю. Слова путіна цитує сайт кремля.

Там повідомляють, що Ердоган під час розмови порушив тему про ситуацію в Маріуполі. путін йому відповів, що «місто звільнене і бойові дії там не ведуться».

А щодо українських військових, які тримають оборону на «Азовсталі», сказав: «Київська влада має взяти на себе політичну відповідальність і, керуючись гуманними міркуваннями, віддати їм наказ скласти зброю. Військовополоненим гарантується життя, медична допомога та поводження з ними відповідно до міжнародно-правових норм».

Агентство Anadolu пише, що Ердоган у бесіді заявив, що «збереження позитивного настрою на мир між рф та Україною, що намітилося під час переговорів у Стамбулі, відповідає інтересам усіх сторін».

Турецький лідер наголосив на необхідності припинення вогню, дієвості гуманітарних коридорів та безпечної евакуації із зон бойових дій. Ердоган також запевнив у готовності Анкари і далі працювати над забезпеченням миру між рф та Україною. Також президент Туреччини знову озвучив ідею проведення зустрічі путіна та Зеленського.

У кремлі про ці пропозиції Ердогана нічого не повідомляють.

Напередодні телефонного дзвінка Ердогана до путіна турецький лідер поговорив з президентом України Володимиром Зеленським. Останній наголосив на необхідності негайної евакуації цивільних з Маріуполя (зокрема з «Азовсталі») та негайного обміну заблокованих там військових.

Наразі місто Маріуполь фактично знищене російськими військовими. Частину маріупольців примусово вивозять на територію невизнаної «ДНР» або до росії, у них забирають українські документи й відправляють у так звані фільтраційні табори. За попередніми оцінками, загинули 20 тисяч маріупольців.

Нині на заводі «Азовсталь» залишаються заблокованими українські захисники, серед яких орієнтовно 500 поранених, а також приблизно тисяча цивільних мешканців міста, зокрема жінки та діти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, туреччина, володимир путін, маріуполь
В тему

Останні матеріали