26 Квітня 2022
Новини

В Україні з 24 лютого затримали понад 1000 мародерів

В Україні з 24 лютого затримали понад 1000 мародерів
З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну поліція затримала понад 1200 мародерів.
Їм повідомили про підозру. Правоохоронці відкрили більше як 5,5 тисяч кримінальних проваджень за скоєння таких злочинів. Про це повідомив очільник Нацполіції Ігор Клименко.

Він розповів, що мародерством займаються переважно люди з кримінальним минулим.

 «"Кому війна, а кому — мати рідна" — приказка саме про них. Покинуті поспіхом домівки людей, які втікали від окупантів, для цинічних мародерів стали золотою жилою. Багатьох крадіїв зупиняють як поліцейські, так і самі місцеві мешканці. І навіть ті, хто встиг втекти з краденим, довго на волі не гуляють», — переконує Клименко.

Також голова Нацполіції розповів про майнові злочини, які вчиняють окупанти. Так, російські військові масово відбирали в українців автомобілі, часто навіть із гуманітарною допомогою. А лише з однієї АЗС на Полтавщині викрали понад 140 тисяч літрів палива.

«Злочинів такого типу зафіксовано кілька сотень. І це лише ті, про які достеменно відомо наразі… Всі злочини ворогів, у тому числі й майнові, поліцейські продовжують ретельно документувати», — каже голова Нацполіції. 

Мер Ірпеня Олександр Маркушин напередодні повідомив про затримання двох мародерів у місті, які кинули гранату у жінок, що побачили скоєння злочину і поскаржилися у поліцію. Одна з постраждалих внаслідок вибуху наразі перебуває у критичному стані.

А 18 квітня у місті Буча Київської області правоохоронці затримали групу мародерів, які обікрали торговельний центр на 5 мільйонів гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, поліція, крадіжка
В тему