26 Квітня 2022
Новини

На «Азовсталі» серед цивільних, які ховаються, є поранені

На «Азовсталі» серед цивільних, які ховаються, є поранені
рашисти продовжують обстрілювати завод «Азовсталь» у Маріуполі, в підвалах якого перебувають українські військові та ховаються цивільні громадяни.

Про це повідомляє полк «Азов», який продовжує обороняти місто.

За словами військових, лише минулої ночі окупанти здійснили 35 авіаударів, через що зайнявся один із цехів та постраждали цивільні, які опинились під завалами.

«Військовослужбовці полку "Азов" надають першу медичну допомогу та докладають всіх зусиль, щоб звільнити цивільних з-під завалів», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наразі місто фактично знищене російськими військовими. Частину маріупольців примусово вивозять на територію невизнаної «ДНР» або до росії, у них забирають українські документи й відправляють у так звані фільтраційні табори. За попередніми оцінками, загинули 20 тисяч маріупольців.

Нині на заводі «Азовсталь» залишаються заблокованими українські захисники (серед яких орієнтовно 500 поранених), а також приблизно тисяча цивільних мешканців міста, зокрема жінки та діти.

У росії заявляли, що вирішили взяти «Азовсталь» в облогу, а не штурмувати завод, однак окупанти продовжують постійне бомбардування підприємства. Крім того, рф регулярно без домовленостей з Україною оголошує про нібито гуманітарні коридори для цивільних, але обстріли все одно тривають.

21 квітня завдяки гуманітарному коридору з Маріуполя вдалося виїхати чотирьом евакуаційним автобусам. Люди заночували в Бердянську й наступного дня прибули до Запоріжжя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему