25 Квітня 2022
Новини

Пентагон розширить навчання для ЗСУ

Пентагон розширить навчання для ЗСУ

Пентагон значно розширить вишкіл українських військовослужбовців щодо використання нової зброї, яку передає Захід.

Про це повідомив речник Держдепартаменту США Нед Прайс за підсумками візиту держсекретаря Ентоні Блінкена та міністра оборони Ллойда Остіна до Києва 24 квітня.

Він розповів, що в межах постійної допомоги США розширять військовий вишкіл українських військовослужбовців у регіоні із певних видів озброєння.

Зазначається, що Остін у Києві наголосив українському урядові, що США прискорять доставлення цієї зброї, яка надходить протягом кількох днів після оголошення.

Також американський міністр підкреслив, що США разом із союзниками та партнерами продовжать координувати постачання додаткового важкого озброєння, боєприпасів і запчастин з інших країн.

До слова, вранці 25 квітня в Офісі президента офіційно повідомили про візит до Києва держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра оборони США Ллойда Остіна.

Вони зустрілися з президентом Володимиром Зеленським, а також із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, міністром оборони Олексієм Резніковим, керівником ОП Андрієм Єрмаком, головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, дипломатом Андрієм Сибігою та пані послом України у США Оксаною Маркаровою.

Зеленський обговорив із делегацією оборонну допомогу, посилення санкцій проти росії, фінансову підтримку України та гарантії безпеки. Президент наголосив, що Україна бачить Сполучені Штати лідером серед майбутніх країн-гарантів нашої безпеки.

Сполучені Штати від початку війни вже виділили Україні оборонної допомоги на 3,4 мільярда доларів. Зеленський передав американській стороні план дій щодо посилення санкцій проти рф.

У західних медіа також повідомили про виділення Україні 322 мільйонів доларів від США. За даними ЗМІ, це кошти, які можна використати для придбання боєприпасів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сша
В тему