25 Квітня 2022
Новини

В Україні знешкодили близько 2 тисяч авіабомб і 75 тисяч боєприпасів

В Україні знешкодили близько 2 тисяч авіабомб і 75 тисяч боєприпасів
В Україні з початку повномасштабного вторгнення рф знешкодили 75 тисяч боєприпасів і близько 2 тисяч авіабомб.
Піротехніки обстежили й очистили понад 13 тисяч гектарів території — це майже 20 тисяч футбольних полів. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін.

Він додав, що під час розмінування території Київської області знешкодили майже 5 тисяч предметів, які несуть смерть.

«Ворог буквально засіває мінами окуповані колись ним міста. Відбувається це через відносну дешевизну, простоту й ефективність застосування та через те, що вони можуть завдавати значних втрат живої сили. Некеровані мінні загородження та гранати на розтяжках залишають після себе навіть у квартирах та будинках», — зазначив Єнін, додавши, що передусім ці предмети є смертельною загрозою цивільному населенню.

Міністерство внутрішніх справ працює над тим, щоб збільшити чисельність саперів та рятувальників для пришвидшення роботи.

Кабінет міністрів почав роботу над створенням Міжнародного центру розмінування та анонсував розробку багаторічної Державної протимінної стратегії. На повне розмінування можуть піти місяці або роки. Наприклад, голова Київської ОВА Олександр Павлюк заявив, що на повне розмінування Київщини піде рік. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, щодня нейтралізуються по 4-5 тисяч небезпечних предметів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему