25 Квітня 2022
Новини

Уся Луганщина - тимчасово без світла: знайшли рішення

Уся Луганщина - тимчасово без світла: знайшли рішення
Нещодавно збудовану біля Кремінної підстанцію знеструмили рашисти, через що вся область залишилася без світла.

Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

«Ця підстанція напругою 500 кВ в мирний час заживлювала більшу частину міст і сіл області. Також раніше електроенергія надходила із Луганської ТЕС, що у місті Щастя. Трансформаторні блоки останньої зруйновані ворогом, полагодити їх росіяни не в змозі. Тож, до сьогодні підстанція в Кремінній залишалась єдиним джерелом постачання електроенергії в домівки луганчан», — розповів Гайдай.

Він додав, що зараз в області опрацьовують альтернативні варіанти заживлення.

Станом на 11:16 енергетики знайшли схему підключення області. Напруга подаватиметься по іншій схемі через потужні електропідстанції, які залишилися в роботі на території області.

«Наразі триває подача напруги на ці уцілілі підстанції. Невдовзі світло повернеться в домівки наших мешканців. Дістатися до пошкоджень лінії електропередачі, що заживлює Кремінську ПС 500 кВ, зараз неможливо через активні бойові дії», — зазначив Гайдай.

Додамо, що внаслідок активних бойових дій значна частина населених пунктів Луганської області залишається без води та газу.

Жителів області постійно закликають евакуюватися у більш безпечні райони країни. Так, 25 квітня буде чергова спроба евакуації населення з Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірського, Попасної, Рубіжного. Евакуація повністю безкоштовна.

«Ви знаєте, яка важка обстановка в Попасній та Рубіжному, під щільним та майже безперервним обстрілом всі населені пункти Гірської громади. У більшості людей там не зашилося даху над головою — домівки зруйновані росією. Кожного разу евакуація звідти — подія, сповнена героїзму окремих людей. Але допоки ми не врятуємо всіх, в кого є таке бажання, не зупинимося», — наголосив голова ОВА.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, електроенергія, луганськ
В тему

Останні матеріали