24 Квітня 2022
Новини

Україна пропонує росії спецпереговори: що відомо

Україна пропонує росії спецпереговори: що відомо

росії пропонують спеціальні переговори, адже рашисти без упину атакують маріупольський завод "Азовсталь".

У підземеллях заводу перебувають українські захисники та мирні жителі. Про це повідомив Михайло Подоляк.

"Великдень-2022. Але прямо зараз рф без зупинки атакує маріупольську Азовсталь. Місце, де знаходяться наші цивільні та військові засипають важкими авіабомбами, обстрілюють артилерією та інтенсивно концентрують сили й техніку для штурму. Хто там віддав наказ "не штурмувати"? Пропоную рф подумати про залишки репутації", - сказав він.

За словами Подоляка, для порятунку "репутації" рф необхідні три "маріупольські кроки":

  1. Оголосити реальне великоднє перемир'я над Маріуполем.
  2. Негайно дати гумкоридор для цивільних.
  3. Погодитись на "спецраунд переговорів", щоб українська сторона забрала чи обміняла військових.

До слова, 20 квітня представники української делегації на переговорах з рф нардеп Давид Арахамія та радник голови ОП Михайло Подоляк висловили готовність зустрітися в Маріуполі з переговорниками від росії щодо евакуації військового гарнізону. рф досі не відповіла на цю пропозицію. 

Нагадаємо, 21 квітня президент росії володимир путін на публіку наказав міністру оборони рф сергію шойгу скасували штурм заводу "Азовсталь", щоб не втрачати своїх бійців. ппояснив: "Не треба лізти в катакомби, треба заблокувати промислову зону в Азовсталі так, щоб муха не пролетіла". Британська розвідка припустила, що Путін хоче перекинути частину сил із Маріуполя на інший напрямок, тоді як штурм означав би великі втрати.

Українська розвідка припустила, що режим путіна планує залучити російських гвардійців та структури ФСБ рф для подальшого наступу на завод "Азовсталь". 24 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що минулої доби армія рф продовжувала здійснювати вогневий вплив та блокувати українські підрозділи в районі "Азовсталі". Вона завдає авіаударів, зокрема з літаків дальньої авіації. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему