23 Квітня 2022
Новини

Українські Нескорені вибороли 5 золотих і 5 срібних та 6 бронзових нагород

Українські Нескорені вибороли 5 золотих і 5 срібних та 6 бронзових нагород

Збройні Сили України вітають Національну збірну команду України на Іграх Нескорених зі здобуттям 16 медалей на Іграх Нескорених у Гаазі.

 Збройні Сили України вдячні за безперервну, системну та дієву підтримку Національну збірну України в Іграх Нескорених «Фонду Ігор нескорених», засновнику Ігор та покровителю Фонду Принцу Гаррі, герцогу Сассекському, Трастовому Фонду НАТО з медичної реабілітації в Україні.

Офіційна церемонія завершення Ігор Нескорених відбулася 22 квітня 2022 року в спортивній арені Zuiderpark в Гаазі, Нідерланди.

Засновник Ігор та покровитель Фонду Ігор нескорених», Принц Гаррі, герцог Сассекський у завершальній промові зазначив: «Дякую. За вашу підтримку. Ваші історії. Ваші досягнення і головне -вашу беззастережна любов. Для мене була честь бути з вами всіма тут у Гаазі на Іграх Нескорених. Ми пишаємося тим, що нам, нарешті, вдалося разом з усіма вами провести ці п’яті Ігри. Ти Invictus».

 «Золото» у штовханні ядра здобув Родіон Сітдіков. У стрибках у довжину Артем Лукашук виборов «срібло» у своїй категорії, а Іван Герецун – «бронзу».

Ігри Нескорених -2022

Олексій Бобчинець у бігу на 1500 метрів здобув бронзову медаль.

У командному змаганні зі стрільби з лука вибороли «срібло» Дмитро Афанасьєв, Сергій Калитюк і Василь Стуженко. У штовханні ядра у своїх категоріях стали медалістами Віктор Легкодух («золото»), Рустам Росул («срібло»), Сергій Прядка («золото).

Анна-Софія Пузанова, яка брала участь у змаганнях замість своєї мами Юлії «Тайри» Паєвської, яка перебуває у російському полоні, здобула бронзову медаль зі стрільби з лука в категорії новачків.

«Бронзу» у плаванні на дистанції 50 метрів вільним стилем українській команді приніс Іван Лепеха, Андрій Бадарак виборов дві медалі - бронзову у запливі на 50 м брасом та золоту у плаванні на 50 м на спині.

У веслуванні на тренажерах українці вибороли 4 медалі: Ігор Галушка здобув «золото» у веслуванні на 4 хвилини і «срібло» у веслуванні на тренажерах на 1 хвилину. Віктор Легкодух здобув «срібло» у веслуванні на тренажері на 4 хвилини у своїй категорії. Ігор Безкаравайний здобув бронзову медаль у веслуванні на 1 хвилину.

Ігри Нескорених 2022 Гаага

Національна збірна команда України на Іграх Нескорених провела зустріч з Її Високоповажністю пані Міністреркою у справах зайнятості, розвитку трудових ресурсів та інклюзії осіб з інвалідністю Уряду Канади Карлою Даун Квалтроу.

«Що ви хочете сказати Прем'єр-міністру Канади, я передам», - з цих слів пані міністерки розпочалася зустріч із делегацією Канади в Інвіктус Геймс. «Канада дуже впливова в світі, і ми сподіваємося, що ви свій авторитет використайте, щоб переконати ті країни, які ще сумніваються, допомагати Україні. Адже ми боронимо зараз весь світ, а не лише свою країну», - сказав Дмитро Афанасьєв. Пані міністерка також підтвердила, що Канада вже допомагає Україні із медичним відновленням, реабілітацією і питанням відновлення ментального здоров’я українських військовослужбовців.

21 квітня, наші важкоатлети виступили на Invictus Games The Hague 2020. Сергій Наумов став четвертим, а Іван Рудий посів 10 сходинку у загальному заліку серед найсильніших спортсменів Ігор Нескорених.

22 квітня, в останній день Ігор українці змагалися у велоспорті. Втрутитися у боротьбу за медалі наші Рустам Росул, Сергій Прядка, Віктор Легкодух і Сергій Калитюк не змогли, проте залишилися задоволені своїм виступом.

Ігри Нескорених 2022

Збройні Сили України безмежно пишаються всіма учасниками та учасницями української збірної, які боролися і показували результати на межі своїх можливостей! Вас підтримував весь світ! Ви - справжні Герої!

Дякуємо ветеранам та ветеранкам Збройних Cил України, які своїми спортивними досягненнями вкотре продемонстрували міць і силу українців і підтримали бойовий дух своїх побратимів та посестр на фронті! Слава українським Нескореним!

Ігри Нескорених (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Трастовий Фонд #НАТО з медичної реабілітації в Україні з 2017 року підтримує національну збірну України в Іграх Нескорених.

Прапор Ігор Нескорених офіційно переданий представнику Федеративної Республіки Німеччина, де в місті Дюссельдорф відбудуться Ігри Нескорених у 2023 році!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, спорт, війна з Росією, збройні сили україни
В тему