22 Квітня 2022
Новини

росія заявила про початок другої фази війни: хоче контролювати схід і південь України

росія заявила про початок другої фази війни: хоче контролювати схід і південь України
російські війська заявили, що під час так званої другої фази війни проти України спробують повністю захопити Донецьку, Луганську області та південь України до невизнаного «Придністров'я».

Про це пишуть російські медіа.

«Контроль над Донбасом дозволить створити сухопутний коридор у Крим та впливати на життєво важливі об'єкти ЗСУ. Контроль над півднем України дасть рф ще один вихід у Придністров'я, де є факти утисків російськомовного населення», — сказав заступник командувача Центрального військового округу.

Скільки всього "фаз" війни планує росія він не уточнив.

російські війська тимчасово взяли під свій контроль обласний центр і низку населених пунктів Херсонської області та, за даними Генштабу ЗСУ, хочуть вийти до адмінмежі Херсонщини. За даними розвідки України, окупанти хочуть провести голосування на «референдумі» зі створення псевдореспубліки «ХНР» та визнання окупаційної влади. 

Під тимчасовим контролем російських військ перебуває і частина Запорізької області. Також окупанти намагаються просунутись до адмінмежі з Миколаївщиною, однак безуспішно.

Нагадаємо, росія до початку війни на найвищому рівні заперечувала плани наступу на Україну, а потім володимир путін розпочав повномасштабне вторгнення.

Головними аргументами війни під назвою "спеціальна військова операція" були так зване "визволення Донбасу", тобто ще більш масштабне захоплення сходу України, а також удавана небезпека для рф у разі вступу України до НАТО.

Наступаючи на сході України, росія продовжує заперечувати наміри захопити Україну та повалити її законну владу, тоді як західні розвідки впевнені, що Київ та контроль України залишаються головними цілями Путіна.

Херсонська область майже повністю перебуває під контролем російської армії, Луганська область– на 80%, у Донецькій області йдуть запеклі бої. 

За даними місцевої влади та української розвідки, росіяни планують незабаром провести в Херсонській області псевдореферендум. – імовірно, вже 27 квітня. 

Метою окупантів є приєднання до підконтрольних їм територій Донбасу ще й захоплених територій Херсонської області й частини Запорізької області, а також "мобілізація" українців із півдня на війну проти України. 

росіяни вже перестали випускати жителів Херсонщини, які хочуть евакуюватися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему