21 Квітня 2022
Новини

У Києві іноземець наїхав на поліцейського і погрожував гранатою

У Києві іноземець наїхав на поліцейського і погрожував гранатою

У Києві патрульні поблизу вулиці Дмитра Луценка у Голосіївському районі помітили автомобіль марки "Хюндай" із закритими номерними знаками, тож поліцейські зупинили водія для перевірки.

Про це інформує поліція Києва.

У відповідь керманич почав агресивно себе поводити та погрожувати правоохоронцям застосуванням гранати, окрім того навмисно здійснив наїзд на поліцейського.

"Для зупинки протиправних дій порушника один із правоохоронців попередив водія про використання зброї, однак порушник не реагував та продовжив рух. Тож патрульний застосував зброю та у подальшому поліцейські затримали керманича", - йдеться у повідомленні.

Як повідомив очільник Голосіївського управління поліції Араік Кочкадамян, слідчо-оперативна група виявила в авто порушника зброю та боєприпаси: автомати АКСУ, пістолет марки "Глок", дві гранати, два запали для вибухових припасів та набої. Усі вилучені речі направлені для проведення відповідної експертизи.

Фігуранта затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився раніше не судимий іноземець, 1995 року народження.

Слідчі за процесуального керівництва прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 342 – опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків, ч. 1 ст. 345 – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, та ч. 1 ст. 263 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами Кримінального кодексу України. Йому загрожує до семи років ув’язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, київ, патрульна поліція
В тему