20 Квітня 2022
Новини

У підвалі Маріуполя померла 91-річна жінка: вона пережила Голокост

У підвалі Маріуполя померла 91-річна жінка: вона пережила Голокост

У підвалі блокадного Маріуполя померла 91-річна Ванда Об'єдкова, яка пережила Голокост.

Про це йдеться у повідомленні музею Auschwitz Memorial.

«У 10 років Ванда Семенівна Об'єдкова пережила німців, сховавшись у підвалі в Маріуполі. Через 81 рік вона померла в підвалі того ж міста, як жертва жахливої війни, ховаючись від росіян», – зазначають у twitter.

Помираючи в маріупольському підвалі, замерзаючи і благаючи води, Ванда Семенівна Об’єдкова, яка пережила Голокост, хотіла знати лише одне: «Чому це відбувається?»

Хвора і виснажена протягом останніх двох тижнів життя 91-річна не могла навіть встати. Вона померла 4 квітня не мирно від старості у власному ліжку, а як жертва жахливої ??війни 21-го століття , яка охопила її рідне місто.

«Мама не заслужила такої смерті», — через сльози каже донька Об’єдкової Лариса через кілька годин після того, як прибула з родиною у безпечне місце.

Вона безпорадно спостерігала, як життя її матері минає, залишаючись поруч з нею до останнього моменту. Після смерті матері Лариса та її чоловік, ризикуючи життям, поховали Об’єдкову серед безперервних обстрілів у громадському парку менш ніж за кілометр від Азовського моря.

«Весь Маріуполь перетворився на кладовище», – каже рабин Мендель Коен, директор Маріупольського Хабад-Любавича. Об’єдкова та її родина довгий час були активними членами єврейської громади Маріуполя, матріарх регулярно отримував медичну допомогу з синагоги Коена.

«Ванда Семенівна пережила неймовірні жахи, — розповідає рабин. «Вона була доброю, радісною жінкою, особливою людиною, яка назавжди залишиться в наших серцях».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, смерть, маріуполь, пенсіонери
В тему