20 Квітня 2022
Новини

Держзраду Киви заочно розслідуватиме ДБР

Держзраду Киви заочно розслідуватиме ДБР
Антиукраїнські дій ексдепутата Іллі Киви заочно розслідуватиме.
Ще до війни політик виїхав з України, а після повномасштабного вторгнення брав участь в ефірах пропагандистських російських медіа. Про це повідомляє ДБР.

Колишнього депутата підозрюють у держзраді, порушенні територіальної цілісності України, пропаганді війни та закликах до насильницької зміни влади.

Наприклад, на території росії Кива взяв участь в одному з пропагандистських шоу на російському телебаченні. Він публічно закликав вище керівництво росії до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні.

Також він пропонував фізично усунути президента Володимира Зеленського та інших українських високопосадовців; публічно закликав до агресивної війни на території України.

Нагадаємо, ще навіть коли Ілля Кива був народним депутатом, він неодноразово підігрував російській пропаганді. Він виправдовував анексію Криму, виступав за злиття України з росією, а наприкінці січня назвав імовірне вторгнення росії «звільненням».

А за день до повномасштабної війни Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії та озвучив потребу у «визволенні України». До початку вторгнення він виїхав спершу в Іспанію, а потім до росії, де брав участь у пропагандистських телеефірах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, ілля кива, дбр
В тему