20 Квітня 2022
Новини

У Маріуполі керівник морського ліцею та ексдиректорка школи працюють на росіян

У Маріуполі керівник морського ліцею та ексдиректорка школи працюють на росіян

У Маріуполі керівник морського ліцею В'ячеслав Мірошниченко та ексдиректорка школи Наталія Топорікова стали колаборантами.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Вони вчора в Маріуполі "відкрили школу". Для забезпечення картинки для пропагандистів, на "відкриття школи" звезли дітей зі всього міста. Стандартна тактика окупантів з колаборантами — цинічне використання дітей та їх важкого психологічного стану для пропаганди», — написав Андрющенко.

За його словами, пропагандисти знімали відео у Маріуполі про нібито відкриття школи. Для цього дітей звезли зі всього міста.

Андрющенко пише, після розповсюдження інформацію про згоду працювати на росіян та засудження колег директорка школи №53 відмовились очолювати заклад освіти під час окупації.

Натомість директоркою стала колишня очільниця іншої школи в Маріуполі Наталія Топорікова. 

«Факту примусу не зафіксовано, що дозволяє стверджувати про колаборацію», — написав Андрющенко.

Крім того, місцева влада Маріуполя ідентифікувала так званого міністра освіти «ДНР» в Маріуполі. Ним виявився керівник морського ліцею в Маріуполі Мірошниченко В’ячеслав. За словами радника, той самостійно запропонував свої послуги ворогу.

Нагадаємо, все місто понад місяць заблоковане російськими військами. Мирні жителі не можуть виїхати з міста через дії російської армії — обстріли не припиняються навіть після домовленостей про гуманітарні коридори.

За попередніми оцінками місцевої влади, у Маріуполі загинули приблизно 20 тисяч цивільних людей. Частину маріупольців примусово вивозять на територію невизнаної «ДНР» або до росії, у них забирають українські документи й відправляють у так звані фільтраційні табори.

Окупанти розпочали штурм заводу «Азовсталь», у якому переховуються цивільні та який захищають українські бійці. Заступник командира полку «Азов» Святослав «Калина» Паламар 19 квітня заявив, що завод майже повністю розбомблено та знищено. Розповів, що окупанти скидають на завод «надпотужні бомби», а під завалами перебуває дуже багато людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему