20 Квітня 2022
Новини

У МЗС країни-агресора кажуть, що «росія втратили довіру до українських переговорників»

У МЗС країни-агресора кажуть, що «росія втратили довіру до українських переговорників»

представниця міністерства закордонних справ рф марія захарова заявила, що довіри до українських перемовників росія не має.

Про це інформує РБК.

"Тут уже не те, що "довіряй і перевіряй" – тут просто "перевіряй", тому що довіри до цих людей давно вже немає", - сказала захарова.

Нагадаємо, росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого після 8 років гібридної війни. рф називає війну "спеціальною військовою операцією", а для її виправдання використовує низку вигаданих приводів та безпідставних вимог.

28 лютого почалися переговори української й російської делегацій щодо досягнення миру. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган дізнався від володимира путіна про 6 вимог росії: нейтралітет України і відмова від вступу в НАТО; "демілітаризація" і взаємні гарантії безпеки; "денацифікація"; скасування "перешкод" для широкого вжитку російської мови; визнання "ДНР" і "ЛНР"; визнання окупованого Криму "російським".

Володимир Зеленський заявляв пізніше, що українська делегація одразу повідомила російській, що "денацифікація" та "демілітаризація" не обговорюються. 29 березня українська делегація у Стамбулі публічно озвучила свої пропозиції до рф щодо гарантій безпеки, Криму та Донбасу. росія досі не дала відповіді на них.

Володимир Зеленський закликав ролодимира путіна до прямого діалогу, але той відмовляється. Тим часом росія продовжує наступати в Україні з наміром захопити якомога більше українських територій. На захоплених територіях уже готують псевдореферендуми про "самостійність". 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему