19 Квітня 2022
Новини

На Луганщині через російський обстріл зайнялося вугілля біля шахти

На Луганщині через російський обстріл зайнялося вугілля біля шахти
У Новодружеську російський снаряд влучив у вугілля на відкритій території поблизу шахти, після чого салося займання.

Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

«Рятувальники змогли вчасно дістатися до місця займання і загасити його. Тління вугілля ще триває, але пожежу локалізовано», — поінформував голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Крім того, у місті Кремінна рятувальники ліквідували 5 загорянь приватних будинків внаслідок ворожих обстрілів, у Лисичанську — ще два загоряння. Загиблих чи травмованих немає.

У ДСНС зазначають, що внаслідок ворожих обстрілів на Луганщині зруйнована майже вся цивільна інфраструктура: приватні будинки, багатоповерхівки, дитячі садочки, басейни, торгові центри, школи, цивільні комунікації.

До слова, найгарячішими точками Луганщини наразі є Кремінна та Попасна, де точаться бої у середмісті. ЗСУ зберігає контроль над цими територіями. Майже вся інфраструктура зруйнована. За вчора 4 людини загинули та 9 поранені. Очільник області Сергій Гайдай повідомляв, що за 18 квітня зруйнували ще 12 будинків, 6 із них — у Кремінній.

російсько-окупаційні війська постійно обстрілюють Луганську область. Так, унаслідок нічних обстрілів 18 квітня сталося займання 7 житлових будинків, господарчих споруд та лісової підстилки. Також окупанти влучили у нещодавно відбудований спорткомплекс «Олімп», де тренувалась олімпійська збірна України.

У Рубіжному з-під завалів трьох будинків врятували 7 місцевих жителів, двох госпіталізували до лікарні в Сєвєродонецьку. У Золотому пошкоджені декілька будинків. Щонайменше двоє людей загинули та ще 4 дістали поранення.

А в Лисичанську ввечері 17 квітня обстріляли будівлю патрульної поліції. Шістьох співробітників госпіталізували.

Гайдай закликав жителів регіону виїжджати, поки є така можливість. Він каже, що наступний тиждень може бути важким та останнім, коли влада зможе евакуйовувати людей. Генштаб ЗСУ повідомляє про завершення створення наступального угруповання на сході. Іноземні розвідки підтверджують, що росія готується до наступу в східних областях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луганськ
В тему