19 Квітня 2022
Новини

У Львові в модульне містечко заселилися 250 переселенців

У Львові в модульне містечко заселилися 250 переселенців
У Львові вже 250 переселенців заселилися в модульне містечко, яке облаштували на вулиці Уласа Самчука.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Сьогодні, 19 квітня, нових мешканців відвідали прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов та міський голова Львова Андрій Садовий.

Саме містечко на території парку складається з 88 будиночків, які є подарунком від польського уряду. Воно розраховане на 350 людей. Тут окремо є душові кабінки, туалети, їдальня та медпункт.

«Нашою ціллю було збудувати це містечко в короткі терміни спільними зусиллями, аби тут могли оселитись ті люди, які, на жаль, не мають куди податись через війну. Зараз тут розміщуються, зокрема, батьки з дітьми, які приїхали зі сходу України — Маріуполя, Бучі, Донецька та інших міст», — зазначив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Загалом Польща надала Львову понад 300 модульних будинків.

«Завдяки цій допомозі, ми зможемо облаштувати три такі містечка, у яких проживатиме близько однієї тисячі переселенців. Будинки повністю готові до проживання: тут є ліжка, шафи, матраци та наволочки. Місто спільно з Українським католицьким університетом беруть на себе харчування, поки люди не знайдуть роботи», — зазначив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Відомо, що друге модульне містечко у Львові почали зводити 13 квітня в районі вулиць Наукова – І. Пулюя. Там поставлять близько 120 будиночків. А третє — для вагітних жінок, які евакуювалися з небезпечних місць — планують розгорнути у районі вулиці Тракт Глинянський. Там будуть дерев’яні будиночки хостельного типу, адаптовані для потреб сім'ї.

За підрахунками місцевої влади, Львівська область прийняла близько 300 тисяч вимушених переселенців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: львів, війна з Росією
В тему