19 Квітня 2022
Новини

путін бачив звернення медведчука

путін бачив звернення медведчука

У росії не відреагували на звернення затриманого нардепа віктора медведчука, який записав відео до президентів росії та України, в якому просив обміняти його на тих, хто перебуває в Маріуполі.

Про це повідомив речник президента росії дмитро пєсков журналістам, "Интерфакс".

"Бачили (звернення віктора медведчука), жодної реакції (володимира путіна – ред.) зараз немає", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, 18 квітня Служба безпеки України поширила відеозвернення віктора медведчука, в якому він запропонував президенту рф володимиру путіну та президенту України Володимиру Зеленському обміняти його "на захисників Маріуполя та жителів, які перебувають там і не мають можливості безпечного виходу через гуманітарні коридори".

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Україна може обміняти віктора медведчука на всіх захисників та мешканців Маріуполя, але навряд чи на це піде росія.

Нагадаємо, з травня 2021 року медведчук перебував під домашнім арештом за підозрою в держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів (нафти й газу) в окупованому Криму, з жовтня – ще й за підозрою у держзраді та сприянні діяльності терористичної організації через схеми купівлі вугілля в ОРДЛО.

За 5 днів до вторгнення росії в Україну дружина медведчука оксана марченко поїхала до Білорусі, потім опублікувала відео з москви. 21 лютого з маєтку медведчука в Києві вивозили майно. 27 лютого стало відомо, що медведчук втік із-під домашнього арешту. Розшуком депутата-втікача займалися спецгрупа Служби безпеки спільно з прокурорами. В Офісі генерального прокурора запевняли, що медведчук не втік за кордон. 18 березня 2022 року суд дозволив заочно арештувати Медведчука.

12 квітня стало відомо про затримання в Україні віктора медведчука, який у лютому втік із-під домашнього арешту і у квітні намагався покинути Україну. Спершу у телеграм-каналі президента Володимира Зеленського з'явилася фотографія медведчука у військовій формі та у наручниках. Потім з'явилися деталі спецоперації СБУ. Зеленський запропонував росії обміняти медведчука на українських громадян, які перебувають у полоні російських військових, – а правоохоронним органам України розглянути таку можливість.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, віктор медведчук, володимир путін
В тему

Останні матеріали