19 Квітня 2022
Новини

У Рубіжному, Попасній та Авдіївці відбили наступи росіян

У Рубіжному, Попасній та Авдіївці відбили наступи росіян
Наступ росіян у Рубіжному й Попасній на Луганщині та в Авдіївці на Донеччині (двічі) відбили Збройні сили України.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай та повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

За словами Гайдая, українські військові знищили десятки окупантів, які намагались наступати на Рубіжне та Попасну.

«Наші хлопці тримають позиції. Вночі суттєво було збільшено кількість атак та обстрілів, авіаударів. Жодних успіхів ворог не мав», — сказав очільник Луганщини.

Поблизу Авдіївки на Донеччині російські війська двічі спробували піти в наступ, їх зупинили українські військові. За словами Кириленка, внаслідок артобстрілів міста загинула цивільна людина, пошкоджено декілька житлових будинків, перебито газогін. Ситуацію на фронті називає складною, але контрольованою.

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ 18 квітня повідомив, що у Східній операційній зоні фіксуються ознаки початку наступальної операції російських окупантів. Зранку 19 квітня у Генштабі констатували активізацію наступу по всій лінії зіткнення на Донбасі. Окупанти хочуть встановити повний контроль над Донецькою та Луганською областями, а також утримати сухопутний коридор із тимчасово окупованим Кримом.

Президент Володимир Зеленський також заявив про початок битви за Донбас. «Ми будемо захищатися... Нічого українського не віддамо, а чужого — нам не потрібно», — сказав президент.

За словами секретаря РНБО, росіяни ставлять за мету до Великодня отримати частину Донецької та Луганської областей.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що після битви на Донбасі Україна отримає більш суттєву переговорну позицію, з якої може диктувати певні умови, і після цього президент Володимир Зеленський зможе зустрітися з президентом рф володимиром путіним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни, луганськ, донецьк, донбас
В тему