18 Квітня 2022
Новини

Медведчук просить обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя

Медведчук просить обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя
До президента росії звернувся затриманий кум путіна Віктор Медведчук з проханням обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Про це він сказав у зверненні, яке опублікувало СБУ.

«Я, Медведчук Віктор Володимирович, хочу звернутись до президента росії володимира путіна та президента України Володимира Зеленського з проханням про обмін мене українською стороною на захисників і мешканців Маріуполя», — сказав Медведчук.

Він додав, що люди перебувають у заблокованому місті та не мають безпечного виходу через гуманітарні коридори.

У Маріуполі залишаються 100-130 тисяч людей. Окупанти постійно обстрілюють цивільну інфраструктуру. Мирні жителі не можуть виїхати з міста через дії російської армії — обстріли не припиняються навіть після домовленостей про гуманітарні коридори.

За попередніми оцінками місцевої влади, в Маріуполі загинули 20 тисяч мирних жителів.

Дружина Медведчука Оксана Марченко раніше заявляла, що він згоден на обмін, якщо Україна та росія домовляться про таке. Проте Марченко пропонувала обміняти чоловік на двох громадян Великої Британії: Ейдіна Ейсліна і Шона Піннера, які нібито воювали у складі підрозділів 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ у Маріуполі, а тепер опинились у російському полоні.

Нагадаємо, ввечері 12 квітня Зеленський опублікував фото затриманого Віктора Медведчука, який до того порушив домашній арешт та зник перед повномасштабним вторгненням рф в Україну. Зараз політика відправили під варту без права внесення застави.

Для затримання Медведчука контррозвідка та слідчі за дорученням президента провели багаторівневу спецоперацію. російські спецслужби хотіли переправити Медведчука до невизнаного «Придністров’я», а потім — до Москви, але СБУ затримала політика на виїзді з Київської області.

Його охоронець, відео з яким опублікувала СБУ, розповів, що Медведчук разом із кухарем та охоронцями переховувався у приватному будинку в Києві. Але за легендою цей будинок орендувала родина з Італії.

Зеленський пропонував обміняти Медведчука на полонених українців. Але прессекретар путіна відповів, що Медведчук — не громадянин росії і що кремль не знає, чи хоче політик, щоб Москва брала участь у ситуації щодо нього, адже «він ухвалив непросте рішення залишитися в Україні».

Дружина Медведчука Оксана Марченко, за даними ЗМІ, увечері 18 лютого виїхала автомобілем до Білорусі. Після затримання чоловіка вона записала звернення до Зеленського та президента Туреччини. А 15 квітня вона провела пресконференцію у Москві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: віктор медведчук, війна з Росією, маріуполь, володимир путін, збройні сили україни, Відео T1.ua
В тему