18 Квітня 2022
Новини

генерал з росії відмивав кошти в Україні через бізнес-партнера Киви

генерал з росії відмивав кошти в Україні через бізнес-партнера Киви
Земельні ділянки та інше майно генерал-полковник із росії оформлював на бізнес-партнера ексдепутата від ОПЗЖ Іллі Киви, відмиваючи так кошти в Україні.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Інформацію про російського генерала працівники ДБР виявили під час розслідування держзради Киви. Так, слідчі виявили сумнівного походження майно російського генерал-полковника, начальник Федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімзброї при російському агентстві з боєприпасів Валерія Капишина.

Держбюро розслідувань виявило, що нерухомість — готелі, ресторани, земельні ділянки — оформлена на бізнес-партнерів Киви. Перевіряється інформація щодо причетності його родичів до цих оборудок.

За даними бюро, оборудки з необґрунтованими активами здійснювались через ланцюг підконтрольних комерційних структур, під виглядом ведення законної фінансово-господарської діяльності.

Також перевіряється причетність Киви до цього майна та з'ясовується, чи могли ці об'єкти використовувати для фінансування підривної діяльності проти України. Планується накласти арешт на виявлене майно.

До слова, Ілля Кива, ще навіть коли був народним депутатом, неодноразово підігрував російській пропаганді. Він виправдовував анексію Криму, виступав за злиття України з росією, а наприкінці січня назвав ймовірне вторгнення росії «звільненням».

За день до повномасштабної війни Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії та озвучив потребу у «визволенні України». До початку вторгнення він виїхав спершу в Іспанію, а потім до росії, де брав участь у пропагандистських телеефірах.

Після початку війни Офіс генпрокурора оголосив Киві підозру в державній зраді та порушенні територіальної цілісності. 10 березня заочно відправив Киву під вартою. ДБР ініціювало оголошення Киви у міжнародний розшук. Згодом ексдепутат отримав ще одну підозру: за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, ілля кива
В тему