17 Квітня 2022
Новини

В одній області росії виявили три табори для депортованих українців

В одній області росії виявили три табори для депортованих українців
У Пензенській області росії волонтери виявили три табори для депортованих українців.
Вони відвідали один із таких таборів, де на той час перебували понад 400 людей — переважно жінки та 147 дітей різного віку, зокрема й немовлята. Про це 17 квітня повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, до якої звернулися волонтери минулого тижня.

«Майже кожного дня ЗМІ країни-окупанта з посиланням на інформацію окупаційних високопосадовців повідомляє про вивезення з України наших громадян. Станом на 16 квітня, за їхніми даними, було переміщено 808 тисяч людей, з яких 153 тисячі — діти», — написала вона.

Денісова каже, що депортовані українці були у вкрай важкому та пригніченому становищі, не мали одягу, харчів, предметів гігієни, адже їх забрали із Маріуполя прямо з бомбосховища.

Вчора, 16 квітня, перші 7 українців із табору у Пензенській області, в тому числі сім’я з трьома дітьми, були доправлені до міста Нарва в Естонії. У цьому допомогли російські волонтери, консульська служба в Естонії та Естонія.

Зараз вивезені у безпеку українці отримують необхідну допомогу. Влада готується до перевезення наступної групи людей.

«Я звертаюся до громадян України, які зараз перебувають в рф і не знають, які дістатися до України чи країн Європи — ви можете скористатися пунктом пропуску через кордон рф до міста Нарва, де вам нададуть допомогу консульська служба України та місцеві громади», — зазначила Денісова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, росія, Україна
В тему