0 0000
Новини

Старого бухгалтера концтабору визнали винним

Старого бухгалтера концтабору визнали винним

У Ганновері прокуратура визнала 96-річного «бухгалтера Аушвіца» і колишнього есесівця Оскара Гренінга досить здоровим для відбування тюремного покарання.

 

Запит його адвокатів про перенесення термінів покарання був відхилений. Лікарі провели огляд і зробили висновок, що Гренінг може відбувати покарання у в’язниці «при забезпеченні відповідного медичного нагляду та догляду».

– Рішення про укладення колишнього есесівця в тюрму поки немає, це питання має бути ще вирішеним, – повідомили в прокуратурі.

У липні 2015 року Оскар Гренінг був засуджений до чотирьох років ув’язнення за звинуваченням у причетності до вбивств 300 тисяч людей у ??концтаборі Аушвіц за часів Другої світової війни. Він працював в адміністрації концтабору бухгалтером і займався реєстрацією і оприбуткуванням валюти, яка вилучалася у в’язнів після прибуття в табір.

Сам Гренінг двічі заявляв, що визнає свою провину за вбивства людей.

Аушвіц-Біркенау – комплекс німецьких концентраційних таборів і таборів смерті, що розташовувався в 1940 – 1945 роках на захід від Генерал-губернаторства, біля міста Освенцим, за 60 кілометрів на захід від Кракова.

Загальну кількість жертв табору смерті досі не встановлено. За різними підрахунками це від 1 до 4 мільйонів осіб. В’язні табору знищувалися в крематоріях, гинули через нелюдські умови праці, голод, холод, жорстокі покарання, епідемії і медичні експерименти.

Табір звільнили 27 січня 1945 року радянські війська. День визволення табору встановлено ООН як Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему