15 Квітня 2022
Новини

У Маріуполі російські окупанти почали ексгумацію тіл цивільних: у дворах стоять наглядачі

У Маріуполі російські окупанти почали ексгумацію тіл цивільних: у дворах стоять наглядачі
Фото ілюстративне
Маріупольці, які перебувають у місті, розповідають, що війська рф розпочали процес ексгумації тіл, які раніше були поховані у дворах житлових будинків.

Про це повідомила Маріупольська міська рада.

Там також зазначають, що окупанти забороняють поховання вбитих ними ж людей. У кожному дворі поставили свого наглядача, який не дає можливості маріупольцям віддати землі своїх померлих рідних або знайомих.

У міськраді зазначили, що поки невідомо, навіщо проводиться ексгумація і куди потім будуть спрямовані тіла. Але нагадали, що українська розвідка зафіксувала в Маріуполі 13 мобільних крематоріїв.

«Можливо припустити, що російсько-окупаційні війська намагаються всіма способами замести сліди своїх воєнних злочинів у нашому місті», — йдеться у повідомленні.

Але в них нічого не вийде, весь світ уже фіксує численні злочини російської армії в Маріуполі, додали у міськраді.

Нагадаємо, Маріуполь із 1 березня заблокований російськими військами, які створили в місті гуманітарну катастрофу і чинять геноцид. Поки що деблокувати місто не вдається і надати українським захисникам допомогу складно. Попри це місто героїчно захищають "азовці", морпіхи, прикордонники та інші учасники Сил оборони України. Згідно з даними розвідки, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему

Останні матеріали