14 Квітня 2022
Новини

Для вимушених переселенців на Львівщині планують викуп житла

Для вимушених переселенців на Львівщині планують викуп житла
Львівська обласна військова адміністрація разом з територіальними громадами почала формувати базу житлового фонду, який пропонуватимуть під викуп для потреб переселенців.

Про це сказав голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький у зверненні до забудовників Львівщини.

Це можуть бути і вже збудовані й придатні для проживання квартири чи будинки, і ті, що перебувають на завершальній стадії будівництва. Власникам компаній-забудовників чи її представникам, які мають пропозиції, слід заповнити відповідну форму.

За даними Львівської ОДА, наразі в області проживає понад 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб — це ті, хто зареєструвався офіційно та отримав прихисток. Багато хто із цих людей втратив домівки й просто не має куди повертатися, тож уряд і міжнародні організації розробляють механізми забезпечення житлом. 

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомляв, що в місті почали облаштовувати перше контейнерне містечко для тимчасового проживання українців, які були змушені евакуюватись із гарячих точок. Окрім того, до постраждалих регіонів передають спеціальні модульні будинки, які монтуються за кілька хвилин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, львів
В тему