14 Квітня 2022
Новини

Через НАТО росія погрожує розміщенням ядерної зброї біля Швеції та Фінляндії

Через НАТО росія погрожує розміщенням ядерної зброї біля Швеції та Фінляндії

На тлі можливого розширення НАТО володимир путін доручив міноборони росії розробити пропозиції, як "зміцнити" західний фланг.

Напередодні вже звучали попередження, що для для цього буде використаний ядерний потенціал.Про це повідомив речник президента рф Дмитро Пєсков, якого цитують ТАСС, та пропагандист Володимир Соловйов.

Заступник голови Ради безпеки рф дмитро медведєв 14 квітня пригрозив, що у разі вступу Швеції та Фінляндії до НАТО росія почне "зміцнюватися", зокрема, і за допомогою розміщення ядерної зброї на території Балтійського регіону. "У такому разі ні про який без'ядерний статус Балтики мови вже не буде", - сказав він.

15 квітня пєсков прокоментував заяву медведєва, не заперечивши можливість розміщення таких озброєнь у районі Балтики. Але, перш ніж таке рішення буде ухвалено, сказав пєсков, нібито потрібно дочекатися рекомендацій міноборони рф.

"Після опрацювання доручення путіна про зміцнення рубежів все обговорять на окремій нараді. Поки шойгу не надав путіну ідеї про зміцнення західних рубежів – на це потрібен час", - сказав спікер путіна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: швеція, нато, росія, війна з Росією
В тему