14 Квітня 2022
Новини

У Мелітополі з «Укрпошти» росіяни викрали гроші, що передбачалися на пенсії та субсидії

У Мелітополі з «Укрпошти» росіяни викрали гроші, що передбачалися на пенсії та субсидії
У тимчасово окупованому Мелітополі російсько-окупаційні війська 13 квітня викрали в «Укрпошти» гроші.
Вони були призначені на виплату пенсій, допомог і субсидій літнім громадянам та особам з-поміж вразливих верств населення, які потребують підтримки від держави. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Вона зауважила, що війська рф, зазіхнувши на належні громадянам пенсійні та соціальні кошти, порушили їхнє право на мирне володіння своїм майном і залишили українців без засобів існування, спровокувавши гуманітарну кризу на окупованих територіях.

«Заволодіння будь-яким майном без згоди його власника для особистого користування є мародерством, що, відповідно до Римського статуту міжнародного кримінального суду, є воєнним злочином. Будь-яка особа, яка здійснила таку дію, несе відповідальність і має бути покарана», — наголосила омбудсменка.

Вона закликала Координатора ООН по кризовій ситуації в Україні та Міжнародний Комітет Червоного Хреста забезпечити надання гуманітарної допомоги мешканцям окупованих територій, які опинилися на межі гуманітарної катастрофи — зокрема й міста Мелітополя. Крім того, Денісова звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму з проханням взяти до уваги ці факти порушень рф прав людини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, війна з Росією, пенсії, субсидії, гроші
В тему