13 Квітня 2022
Новини

Арешт Медведчука: долю нардепа визначить Зеленський

Арешт Медведчука: долю нардепа визначить Зеленський

Долю затриманого нардепа Віктора Медведчука після рішення суду вирішуватиме Володимир Зеленський.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефірі 24 канали.

«Думаю, що вирішуватиме все президент України, ну суд спочатку, а потім президент, якщо його (Медведчука – ред.) засудять. Тому що президент єдиний, хто може ухвалити рішення про його обмін, наприклад, на українських військовополонених», - розповів Арестович.

За словами радника глави Офісу президента, спочатку проросійський політик дасть свідчення, які дозволять Україні дізнатися, як готувалася війна з боку росії і скільки часу це тривало. Він також зазначив, що зараз важко оцінити обмінний потенціал Медведчука.

«З одного боку, він є кумом путіна, а з іншого - путін може бути на нього дуже злий за ті 5 мільярдів і ті роки зусиль, які пішли в нікуди», - резюмував Арестович.

Як відомо, народного депутата, голову політради партії ОПЗЖ, кума Путіна Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. Медведчук втік із-під домашнього арешту наприкінці лютого 2022 року. 11 травня 2021 року Медведчуку повідомили про підозру у держзраді та замах на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Зазначимо, що 21 лютого, за три дні до нападу росії, ЗМІ повідомляли, що Віктор Медведчук вивозить своє майно з дому у Києві. 18 березня районний суд заочно взяв під варту кума президента держави-окупанта російської федерації володимира путіна, народного депутата Медведчука.

12 квітня Зеленський повідомив про затримання нардепа Медведчука.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: віктор медведчук, суд, арешт, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали