13 Квітня 2022
Новини

Боягуз Макрон вважає, що українці та росіяни - брати

Боягуз Макрон вважає, що українці та росіяни - брати
росіян та українців братніми народами назвав президент Франції Емманюель Макрон.

Він вважає, що називати дії росіян в Україні геноцидом недоречно. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу France 2, передає CNN.

«Сьогодні я був би обережним із такими термінами (як геноцид — ред.), бо ці два народи (росіяни та українці — ред.) — брати. Я хочу продовжувати намагатися наскільки це можливо, зупинити цю війну і відновити мир. Я не впевнений, що ескалація риторики цьому сприятиме», — заявив Макрон, відповідаючи на запитання, чи він, як і президент США Джо Байден, використовуватиме термін «геноцид» на позначення вбивств українців російськими військовими.

Водночас французький президент зазначив, що росія в односторонньому порядку розпочала надзвичайно жорстоку війну, на якій було скоєно військові злочини, що потребують розслідування.

«Те, що ми можемо з упевненістю сказати, це те, що ситуація неприйнятна і що це військові злочини. Ми переживаємо воєнні злочини, які є безпрецедентними на нашій землі — нашій європейській землі», — заявив Макрон, який зараз балотується на переобрання президентом.

Напередодні президент США Джо Байден вперше заявив, що звірства, які відбуваються в Україні, є геноцидом і що «стає все ясніше, що путін просто намагається знищити навіть ідею бути українцем».

Інші світові лідери, такі як прем'єр Британії Борис Джонсон та президент Польщі Анджей Дуда також використовували слово «геноцид», щоб описати дії рф в Україні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: франція, еммануель макрон, війна з Росією
В тему