12 Квітня 2022
Новини

В Україну з початку війни повернулися 870 тисяч громадян

В Україну з початку війни повернулися 870 тисяч громадян
870 тисяч громадян повернулися в Україну від початку повномасштабного вторгнення росії. 

Про це речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко розповів на брифінгу 12 квітня. Натомість виїхали з країни 3,3 мільйона людей.

У перші дні війни в Україну повернулись приблизно 10 тисяч людей, більшість із них — чоловіки. Зараз щодня повертаються 25-30 тисяч людей: і жінки, і діти, і літні люди.

«З ким у нас була можливість спілкуватися, вони кажуть, що бачать, що ситуація особливо в західних областях безпечніша і вони не можуть далі залишатися за кордоном, а готові повернутися до країни та залишатись тут», — сказав речник.

За словами Демченка, зараз черг на в’їзд та виїзд з України немає. Є окремі пікові години, коли декілька десятків або сотень автівок очікують на перетин кордону.

За час повномасштабної війни прикордонники затримали 2,2 тисячі військовозобов'язаних чоловіків, які хотіли втекти за кордон.

Нагадаємо, на час воєнного стану чоловікам 18-60 років заборонено виїжджати з України. Водночас є і винятки: наприклад, виїхати можуть чоловіки, які самостійно виховують дитину або дітей до 18 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією
В тему

Останні матеріали