12 Квітня 2022
Новини

росіяни планують теракти на своїй території, щоб звинуватити у цьому Україну

росіяни планують теракти на своїй території, щоб звинуватити у цьому Україну

російські спецслужби планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл у російських населених пунктах.

Це роблять для нагнітання антиукраїнської істерії, - заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор Кирило Буданов.

«А також нанесення ракетно-бомбових ударів по місту Білгород чи одному з міст Криму», - йдеться у повідомленні.

Буданов переконаний: провальне виконання плану з мобілізації в росії змушує путінський режим пускати в дію брудні сценарії, щоб емоційно сколихнути російське суспільство і ще більше його консолідувати проти українців.

«Для цього вони планують вибухи в російських житлових будинках чи ракетні обстріли, щоб звинуватити в цьому Збройні сили України та добровольчі батальйони, щоб створити емоційну картину «звірств українських націоналістів». Цілком можливо, що ці теракти подаватимуться як помста українців за Бучу і Краматорськ і як виправдання жорстокості проти українського мирного населення», підкреслив начальник ГУР.

«Останніми днями російська влада дедалі активніше розганяє маховик антиукраїнської істерії. У Білгородській і Курській областях активно риються окопи, нагнітається паніка щодо уявного наступу українських добровольчих батальйонів і диверсійних груп», додав Буданов. На його думку, дуже символічно, що правління Путіна почалося з гебешних терактів проти російських багатоквартирних будинків, які стали підставою для знищення Чечні. А тепер, схоже, воно закінчується тими ж методами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, міністерство оборони
В тему