12 Квітня 2022
Новини

Староста села на Херсонщині після 3 тижнів полону їде додому

Староста села на Херсонщині після 3 тижнів полону їде додому

Вийшов на зв'язок і повертається додому староста Старої Збур'ївки Віктор Маруняк, якого 21 березня взяли у полон російські військові.

Про це стало відомо з заяви представниці Голопристанської міської ради, поширеної на Facebook-сторінці "Гола Пристань – міська рада" Юрієм Зеленіним.

"Віктор Васильович Маруняк, якого утримували в полоні примусово військові Російської Федерації, сьогодні повертається до нас, вийшов на зв'язок…  Чекаємо на іще нові і приємні новини відносно інших наших затриманих", - йдеться у повідомленні.

Станом на 30 березня було відомо, що в Голій Пристані російські військові викрали 8 людей, серед них були голопристанський міський голова Олександр Бабич і староста Старої Збур'ївки Віктор Маруняк. 

Як писав у групі заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов, 21 березня Віктора Маруняка викрадали вдруге, його били. 

За словами очевидців, 23 березня росіяни привели Маруняка додому і підкинули йому гранати, пригрозивши 20 роками в’язниці. І знову забрали. 24 березня окупанти знову прийшли до Маруняка додому, там була його дружина.

Сергій Данилов писав, що Віктор Маруняк має хронічні хвороби і потребує регулярно приймати ліки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією, полон
В тему