11 Квітня 2022
Новини

У росії закінчуються досвідчені пілоти, за штурвал садять випусників училищ

У росії закінчуються досвідчені пілоти, за штурвал садять випусників училищ

Українські захисники успішно збивають літаки окупантів. Досвідчені ворожі пілоти гинуть або потрапляють у полон. Тому на їхні місця приходять випускники училищ.

Про це розповів радник голови Офісу Президента Олексій Арестович, повідомляє 24 канал.

Арестович розповів, що загалом довкола України зосередили приблизно 500 російських літаків. Однак реально літають лише 150 – 200. Причина проста – окупанти мають проблему не в літаках, а в екіпажі.

Спочатку ми збивали підполковників, майорів та капітанів. Тому що всі розуміють, що льотчик, особливо в радянській системі підготовки або російській, який вийшов із льотного училища – це ще не льотчик. Він – пілот, – зауважив радник голови ОП.

Арестович додав, що такий пілот може лише вдень злетіти та полетіти по прямій на сусідній аеродром. Однак він не зможе вилетіти вночі, оминути ППО, хитрим маневром обдурити винищувачі супротивника, відбомбитися, зафіксувати результати та полетіти геть, прикривши партнера.

За його словами, наразі вже збили 150 російських літаків. Така кількість дорівнює 7 авіаційним полкам 2-ескадрильного складу або трохи більше ніж 1 повітряній армії.

"Отож потім почали літати лейтенанти, старші лейтенанти. Зараз переважно літають вони. І полковники, що залишилися, але їх менше. А ці хлопці не вміють нічого. І ми їх збиваємо просто пачками", – додав Арестович.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, авіація
В тему