10 Квітня 2022
Новини

Сільвіо Берлусконі розкритикував путіна за вторгнення в Україну

Сільвіо Берлусконі розкритикував путіна за вторгнення в Україну

Екс-прем'єр Італії Сільвіо Берлусконі, «друг» російського диктатора-вбивці володимира путіна,  сказав, що «розчарований» його вторгненням в Україну.

Так, під час виступу перед прихильниками своєї партії Forza Italia політик розкритикував росію та засудив агресію путіна проти України.

«Ми стикаємося з безпрецедентною агресією проти такої нейтральної країни, як Україна, яка сьогодні з великою честю бореться за свою свободу», – сказав Берлусконі.

Він сказав, що «розчарований і засмучений» діями путіна і додав, що його вчинок штовхнув росію в руки Китаю.

Він також нагадав про різанину в Бучі та назвав військовим злочином вбивство українських мирних жителів російськими солдатами.

Крім того, у своєму Twitter Берлусконі закликав Італію докласти всіх зусиль для припинення війни в Україні.

«Ми повинні зробити все можливе, щоб покласти край цьому, покласти край жорстокості війни. Італія повинна працювати над цим, щоб можна було досягти компромісу, прийнятного для всіх. Це означає, що свобода та цілісність України мають бути гарантовані. ", він написав.

Варто зазначити, що Берлусконі вперше публічно засудив путіна, раніше він намагався утриматися від коментарів, хоча сказав, що «стурбований ескалацією конфлікту».

Колишній прем’єр Італії раніше неодноразово називав російського диктатора своїм «другом», а одного разу заявив, що путін запропонував йому громадянство та посаду міністра економіки.

Нагадаємо, 4 квітня путіна розкритикував президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який до цього також був у теплих відносинах з росією. А 8 квітня він навіть заявив, що російський диктатор постане перед міжнародним трибуналом в Гаазі

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, росія, володимир путін, італія, війна з Росією
В тему