8 Квітня 2022
Новини

У «Дії» COVID-сертифікат показуватиме 1,5 року

У «Дії» COVID-сертифікат показуватиме 1,5 року

COVID-сертифікат у додатку «Дія» тепер відображатиметься 1,5 року з дати щеплення.

Про це повідомили у МОЗ України.

Подовжений термін стосується усіх видів сертифікатів: «жовтого» про одне щеплення, «зеленого» про два щеплення та бустерного про третє щеплення.

Таке рішення ухвалили через російське вторгнення, що змусило мільйони людей виїхати за кордон. В інших країн досі діють карантинні обмеження у зв'язку з пандемією коронавірусу.

«Щоб полегшити процедуру підтвердження вакцинації українців проти COVID-19, ми вирішили продовжити відображення сертифікатів в "Дії". Це дозволить українцям показати цифровий документ про отриману в Україні вакцинацію та отримати наступну потрібну дозу чи мати менші карантинні обмеження, ніж невакциновані», — пояснила заступниця міністра з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Сертифікат не оновить кінцеву дату автоматично. Для цього потрібно повторно надіслати запит у застосунку або на порталі «Дія».

Востаннє МОЗ оновлювало статистику щодо нових заражень коронавірусом в Україні 24 лютого. За даними Міністерства, COVID-19 підтвердили у понад 4,8 мільйона людей в Україні. З них понад 105 тисяч померли через ускладнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: коронавірус, Надзвичайні події, Україна
В тему