8 Квітня 2022
Новини

Ракетний удар по Краматорську: зросла кількість загиблих

Ракетний удар по Краматорську: зросла кількість загиблих
У результаті ракетного удару по залізничному вокзалу Краматорську загинули 50 людей, з них п'ятеро — діти.

Про це повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

На місці загинули 38 людей. Госпіталізували до лікарень 98 поранених: 16 дітей, 46 жінок та 36 чоловіків. Із них 12 згодом померли.

Очікується, що упродовж одного-двох днів за медичною допомогою будуть звертатися й інші постраждалі, тому кількість загиблих і постраждалих ще буде змінюватись.

Голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін повідомив, що серед постраждалих є двоє залізничників.

Нагадаємо, російські війська в першій половині дня 8 квітня обстріляли залізничний вокзал Краматорська, де 4000 мирних людей, переважно жінки, діти й літні люди, чекали на евакуацію. Наразі залізничну станцію Краматорська закрили. Евакуаційні рейси вирушать зі Слов’янська.

Після удару російські пропагандисти заявили, що це їхні війська «працюють по скупченнях бойовиків ЗСУ». Однак незабаром із проросійських груп видалили пости і почали звинувачувати в ударі Україну.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що окупанти вдарили «Точкою-У». Загарбники заявляють, що це українські військові обстріляли вокзал — нібито «Точки-У» на озброєнні в рф немає. Втім, українські бійці вже неодноразово спростовували цю інформацію та наводили докази того, що таке озброєння в росіян є.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донецьк
В тему