0 0000
Новини

Затримати в Києві олімпійця-педофіла допомогла коханка

Затримати в Києві олімпійця-педофіла допомогла коханка

Ця новина облетіла всі українські, австрійські, азербайджанські та грузинські ЗМІ: дворазовий олімпійський чемпіон Петер Зайзенбахер, якого Інтерпол розшукував по всьому світу, затриманий в Києві. Іменитого дзюдоїста звинувачують в одному з найстрашніших із моральної точки зорі злочині – насильство над неповнолітніми.

 

У розшук по лінії Інтерполу Петер був оголошений в грудні минулого року. 57-річного ветерана великого спорту, володаря великих капіталів знайшли в Києві – в скромній квартирі будинку не елітного житлового масиву Виноградар. Рятуючись від серпневої спеки, в руки поліції він попався в буквальному сенсі голим і навіть не намагався застосувати прийомів, які свого часу принесли йому чемпіонські лаври.

Вперше Петер Зайзенбахер отримав світову популярність на Олімпійських іграх 1984 року, коли в фіналі переміг американця Роберта Берланда. Через чотири роки він здобув другий тріумф, уклавши на лопатки в Сеулі росіянина Володимира Шестакова. Дзюдоїст потроху відійшов від великого спорту і зайнявся тренерською роботою в одній зі спортивних шкіл Відня. Тут і трапилася історія, яка коштувала йому кар’єри, а зараз загрожує в’язницею.

За даними зарубіжних ЗМІ, в 1999 році Зайзенбахер нібито силою примусив до сексу 11-річну дівчинку, а потім використовував її як коханку протягом трьох років. У 2004 році (знову ж нібито) спортсмен зґвалтував 13-річну ученицю. До цих двох епізодів прокуратура додала третій – спробу зґвалтування 16-річної дівчинки, коли школа виїхала на тренувальний табір в Хорватію в 2001 році.

Дивно, але всі ці факти були таємницею понад десять років і розкрилися тільки в 2013-му, коли одна з жертв зважилася написати заяву на насильника. В цей час Зайзенбахер, який встиг попрацювати головним тренером з дзюдо в Грузії, очолював збірну Азербайджану.

У 2014-му Петер покинув Баку і поїхав в Дубаї, де розвинув свій ювелірний бізнес. Через рік знову повернувся в Азербайджан на колишній тренерський пост. Дворазовий олімпійський чемпіон вільно пересувався по світу, добре платив своєму адвокату і, мабуть, розраховував, що справа розвалиться. Грім грянув восени 2016-го, коли прокуратура Відня пред’явила Зайзенбахеру звинувачення. Через свого адвоката він передав, що відмовляє в коментарях пресі. А незабаром став переховуватися.

В орендованій квартирі у Києві Петер жив один, спокою в будинку не порушував, в поле зору органів не потрапляв. Вирахували Зайзенбахера за телефонним дзвінком. Він регулярно міняв сім-карти, але деякі абоненти повторювалися. Особливо часто Петер дзвонив своїй старенькій матері до Відня, і за цими переговорами вдалося встановити його місцезнаходження.

У соцмережах пишуть, що під статтю чемпіона підвела чергова коханка. Нібито в 2013-му Петер крутив роман із 17-річною дівчиною. Вона накинула оком на гроші Зайзенбахера, але той відмовив юній жаднюзі. Ось вона і підняла з глибини давню історію, умовивши одну з колишніх наложниць чемпіона звернутися в прокуратуру.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему