0 0000
Новини

Винаймати житло стане дорожче

Винаймати житло стане дорожче

З підвищенням попиту на оренду активізуються і «квартирні» шахраї.

 

Через велику кількість абітурієнтів і сезонних робітників, які планують винаймати квартири, ціни на орендоване житло зростуть до кінця серпня на 10%. Зняти 1-кімнатну квартиру в Києві можна за 6 – 8 тис. грн на місяць. Додатково – комунальні послуги. У Рівному, Житомирі, Луцьку, оренда житла дешевша на 20 – 30%.

Експерти традиційно радять остерігатися шахраїв. Не потрібно давати агентам завдаток. Орендні гроші слід передавати під час підписання угоди з власником житла, тоді ж ріелтор отримає винагороду. Також потрібно уникати підписання документів з представником орендодавця. В ідеалі підпис повинен поставити власник, який перед цим покаже свій паспорт, оригінали документів про власність на житло. Слід ретельно порівняти адресу квартири в документах з тією, що здається в оренду.

Щоб заїхати в орендоване житло, зазвичай потрібно оплатити за перший і останній місяці проживання, а також комісію ріелтору. Найчастіше вона дорівнює половині місячної вартості оренди. Але зараз все частіше оплачує орендодавець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему