7 Квітня 2022
Новини

Нагадає Другу світову, - Кулеба про битву за Донбас

Нагадає Другу світову, - Кулеба про битву за Донбас

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що битва між Україною та росією за Донбас буде схожа на Другу світову війну.

Про це він повідомив на пресконференції після участі у зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мені шкода це говорити, але це правда: битва за Донбас нагадає вам Другу світову війну, з великими операціями, маневрами, участю тисяч танків, броньованих машин, літаків, артилерії.

Це не буде локальна операція, виходячи з того, що ми бачимо з підготовки росії до цього. Росія має свій план, ми маємо наш, і результат цієї битви буде вирішено на полі бою", - зазначив Кулеба.

Міністр підкреслив, що зараз дуже важливо, щоб союзники не говорили Україні, що вони все ще роздумують і їм необхідно дотриматися всіх процедур, що багато проблем мають бути вирішені перед тим, як вони ухвалять рішення.

"Або ви допоможете нам зараз, і я говорю про дні, а не тижні, або ваша допомога прийде надто пізно. Багато людей помруть, багато мирних жителів втратять будинки, багато сіл будуть зруйновані саме тому, що ця допомога прийшла надто пізно", - резюмував Кулеба.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донбас
В тему