5 Квітня 2022
Новини

«росія може напасти знову навіть після підписання мирного договору», - Зеленський

«росія може напасти знову навіть після підписання мирного договору», - Зеленський
На думку президента України Володимира Зеленського, потрібно бути готовими до чергової атаки росії навіть після підписання вигідного Україні мирного договору з рф.
Поки що Україна не має точного переліку країн, які готові стати гарантами безпеки. Про це Зеленський сказав у інтерв'ю українським журналістам, - пише hromadske.

Зараз можливість стати гарантами безпеки розглядають Франція, Німеччина, Туреччина, Велика Британія, Польща, Італія, Ізраїль, Ірландія.

«Різні країни готові гарантувати різне. Поки що ми не отримали перелік країн, які готові 100-відсотково включитися за нас. Нам не треба 40 країн, потрібні серйозні гравці. Нам потрібне коло країн, які готові протягом 24 годин надати будь-яку зброю, нам потрібно, щоб санкції були розроблені заздалегідь і вони в першу ж секунду, коли ми почули загрозу з боку рф, коло цих держав об'єдналося і ввело все відразу. Під колбу загнали цю державу», — сказав він.

Президент пояснив, що поки що зустрічей радників цих країн з питань безпеки не було.

За його словами, «армія (країн-гарантерів — ред.) має відповідати тій армії, яка у нас існує, яка здатна захищати нашу державу. Ми розуміємо, що, навіть якщо ми підпишемо найпотужнішу угоду, через 2 роки Росія може повернутися».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, володимир зеленський, володимир путін
В тему